Omat rajat


Shibari on tuonut elämääni pienessä ajassa valtavan paljon rauhaa ja hyvinvointia. Olen saanut suljettua kehoni. Sulkemisella en tarkoita sulkeutumista, vetäytymistä tms. Päinvastoin, uskallan olla enemmän esillä ja kosketuksissa, kun omat rajani ovat selkeät minulle itselleni. Olen ollut rajaton monella tavoin monesta syystä elämäni aikana ja uskallan väittää, että vastaavia tuntemuksia kohtaamme jokainen jossain vaiheessa elämäämme. Usein ne ovat liittyneet negatiivisiin elämän tapahtumiin. Nyt haluan tuoda esimerkkinä esiin elämästäni hyvin positiivisen asian, jossa olen kokenut rajattomuutta.

Raskaus ja lasten syntymä oli minulle kokemuksina hyvin voimauttavia, jossa olen antanut kehoni tärkeään käyttöön ❤️ Tästä huolimatta koin, että raskaus, synnytys, imetys ja toisen tarpeille täysillä asettautumisessa 24/7, menetin omat rajani.

Rajattomana olen alkanut kontrolloimaan itseäni, elämääni tai ympäristöäni. Kas kummaa siitä ei ole ollut apua pitkäkestoisesti ja koin sen hyvin uuvuttavana.

Kuva voi herättää fiiliksiä jos jonkinlaisia. Mulle tämä @beauty_of_shibari_ ottama upea kuva merkitsee irti päästämistä kontrolloinnin tarpeesta, jollekin johon luottaa, joka kommunikoi ja tietää mitä koet läpi juuri siinä hetkessä. Saan luvan kanssa keskittyä vain siihen hetkeen ja toinen kantaa vastuun, vastuun jota minun ei tarvitse kantaa.

Köysissä harjoittelen tällä hetkellä tunnistamaan omia rajojani, lievittämään kontrolloinnin tarvetta, elämään hetkeä, rakastamaan kehoani, kuulemaan tarpeitani. Kun laskeutuu noinkin intensiivisestä sidonnasta alas, kokee toisen ihmisen läsnäolossa täydellistä raukeutta, joka vaivuttaa välittömästi hetkeksi lähes uneen.

Ja niin, tästä ei oikein uskalleta puhua, koska se yhdistetään vahvasti BDSM:iin. Minulle se palvelee terapauttista ja meditatiivista kokemusta. Ja toki tuntiessaan turvaa, rauhaa, hyväksytyksi tulemista itselleen ja muille, voi kokemus olla hyvinkin seksuaalisia haluja herättävä, ei sitä ole kieltäminen.

Kirjoittaja: Sara Seppäläinen, naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti ja seksuaalineuvoja

Kuvat ja köydet: Saara Kantanen

%d