Kokemuksia shibarista


Siteerauksia Virve Tavian kokoamasta haastattelututkimuksesta. Tavia on fysioterapeutti ja seksuaalineuvoja. http://www.virvetavia.com @virvetavia @suhkmama

“Shibari antaa hetken ja mahdollisuuden irrottaa kaikista ajatuksista, päästä pois tästä todellisuudesta. Köysissä pääsen rauhalliseen paikkaan, sellaiseen, missä ei ole mitään huolta tai pelkoa.”

“Shibari on tuonut minulle valtavasti itseluottamusta ja voiman tunnetta. Se on myös äärimmäisen rentouttavaa keholle ja mielelle.”

“Se voi olla rauhoittavaa ja lähes meditointia, se voi olla hauskaa tekemistä toisen ihmisen kanssa, se voi olla omien rajojen testaamista asentojen, jaksamisen tai kivun näkökulmasta. Erittäin intiimi kokemus. Läheisyyttä ja rakkautta ja eroottisuutta ilman ”tavallista” seksiä.”

“Köysille antautuminen on mulle äärimmäisen terapeuttista, joskus lempeää, joskus kiduttavaa; erilaisten tuntemusten ristiriitaa ja leikkiä, matkaamista oman olemisen lähteille ja aina uudestaan oman itsen ennennäkemättömiin sopukoihin. Shibari on yksi niistä jutuista, jonka kautta mä saan mun pään hiljaseks ja itseni rentoutumaan.”

“Sidon itseäni. Se merkitsee minulle oman kehoni haastamista ja omasta kehosta oppimista. Parasta on jatkuva kehittyminen ja oman kehon hyväksymisen lisääntyminen.”

“Sidon itseäni eri tunnetiloissa: vihaisena, surullisena, iloisen energisenä. Vietän aikaa itseni ja vartaloni kanssa. Otan kuvia itsestäni ja voimaannun niistä. Voin sidottuna olla mitä vaan ja toteuttaa fantasioitani. Rentoudun ja koen meditatiivisen tilan. Olen sidonnan jälkeen lähes aina iloinen ja tyytyväinen.”

“Saan tuntea itseni pieneksi ja luottaa kehoni toisen käsiin. Saan tuntea kuinka sitä kannatellaan, kuinka minusta pidetään huolta. Tarpeitani kuunnellaan, niistä ollaan kiinnostuneita ja niihin vastataan.”
“Köysissä oloni on turvallinen. Jos annan sitoa, luotan sitojaan. Parasta on ihanan leijuva olotila sidonnan aikana ja jälkeen. Antautuminen, köysien kannattelu ja luottamus. Läsnäolo ja kommunikaatio. Kaiken kaikkiaan myös hauskanpitoa ja ihanaa yhdessäoloa, parhaimmillaan yhteyden luomista itseensä ja sitojaan.”


“Rakastan tuntemuksia, sitä miten keho herkistyy pienille asioille, kun liikkumiskyky viedään pois. Kipu ja roikotettavana oleminen puhdistaa mielen ja olen oppinut löytämään kivusta toisenlaisia nautinnon tunteita. Sidottavaksi tuleminen on luksusta, jossa saa olla toisen huolehdittavana.”

“Toisen ihmisen sidottavana ollessani koen olevani täysin vapaa. Kokemus on meditatiivinen. Kun fyysisen maailman rajat pienenevät ja liikkumiseni on rajoitettua, on mieli vapaa kokemaan mitä se kokee. Sidottuna usein itken, tai lauhdun, ja syvä rauha ja kiitollisuus saattavat tuntua ylitsepääsemättömän voimakkailta.”

“Nautin sidottavana olemisesta. Se on läheisyyttä ja kosketusta sekä kauneutta. Saan siitä levollisen olon. Rakastan nähdä itseni kauniina köysissä.”

“Sidottavana oleminen on fyysinen, hyvin kokonaisvaltainen kokemus. Jokainen kerta on erilainen ja kumppanin kanssa sitomisen aikana kommunikoidaan sanattomasti tunteita, haluja ja dynaamisia vallan ja antautumisen hetkiä. Myös kipu on omalla kohdalla usein mukana kehollisissa tunteissa. Henkisesti toiselle antautuminen herkimmille kehon osa-alueille on vapauttavaa. Sidonta on metafora, kehollinen tapa antautua tunteille ja sellaiselle välisyydelle, joka ei muuten aina ole helppoa. Kontrolloimattomuus ja vastuusta luopuminen ovat isoja vaikuttimia siihen, miksi itse nautin sidottavana olemisesta. Hitaus, intiimiys ja myös köysittelijän tekninen taito ovat minulle eroottisia ja lataavat myös seksuaalisen energian kasvuun session aikana. Shibari on syvää kohtaamista seksuaalisuuden jollain äärilaidalla.”

“Sitominen liittyy jonkinlaiseen luottamuksen ääritilaan. Sidottava antautuu sitojan käsiin ja on täysin sitojan armoilla. Tilanteeseen voi liittyä seksuaalisia jännitteitä mutta ei aina. Yleensä haluan kertoa köysillä sidottavalleni että hän on turvassa, ja täysin huomioni keskiössä.”

“Sitojana saan harjoitella sekä tekniikkaa että mielenhallintaa. Vien sidottavan matkalle hänen omien tarpeiden mukaan. Luomme yhdessä ilmapiirin jossa on turvallista heittäytyä. Parhaimmillaan sitominen antaa tuntemuksia ja tunnetiloja, avaa lukkoja tai traumoja. Kun näen ja koen toisen tunnereaktiot saan itsekin sidonnasta paljon.”

“Shibari on minulle elämäntapa, jolla näytän rakkauden tunteita rakkaille ihmisille. Sidon sensitiivisesti, emotionaalisesti ja turvallisesti.”

“Sitominen on äärimmäisen meditatiivista vaatiessaan keskittymään ja jatkuvasti havainnoimaan bunnyä. Toisesta vastuussa oleminen ja valta-asetelma on kihelmöivän kiehtovaa, ja samalla herättelee mulla tarpeen hoivaamiseen. Toisen reaktiot määrää suuntaa ja antaa energiaa.”

“Shibari on yhteyttä sidottavan kanssa, kupla, jossa kaikki on mahdollista. Rakastan köysien mahdollisuuksia ja pysähtymistä kuuntelemaan toisen reaktioita ja sitä, ettei ikinä tiedä mitä tapahtuu. Sitominen on opettanut paljon luottamuksesta ja vastuun kantamisesta, neuvotteluita ja rajojen vetämisestä. Se on rakas harrastus, jossa on loputtomasti opittavaa ja kehityttävää. Sitominen herättää minussa iloa, himoa, hellyyttä, välittämistä, ilkikurisuutta, kauneudenkaipuuta ja ennen kaikkea kiitollisuutta, että toinen luottaa minuun.”

“Kontrolloimattomuus ja vastuusta luopuminen ovat isoja vaikuttimia siihen, miksi itse nautin sidottavana olemisesta. Hitaus, intiimiys ja myös köysittelijän tekninen taito ovat minulle eroottisia ja lataavat myös seksuaalisen energian kasvuun session aikana. Shibari on syvää kohtaamista seksuaalisuuden jollain äärilaidalla.”
“Sidottuna oleminen oli eroottisin kokemus mitä olin koskaan kokenut. Jopa orgastinen, sekä henkisesti että fyysisesti. Tämä pelkästään siitä, että ympärilläni oli köysiä ja köysien päässä läsnäoleva sitoja, joka oli minulle tärkeä.”

“Shibari antaa suuren luottamuksen tunteen sitojaa kohtaan. Se antaa olon, että toinen keskittyy vain ja ainostaan sinuun, sinun hallintaasi sekä turvallisuuteen. Parasta on olla toisen käsissä ja köysissä hallittavana. Iho vasten ihoa ja toisen kosketeltavana. Shibarissa unohtuu muut asiat ja ulkopuoliset, voi keskittyä vain siihen hetkeen.”

“Sidon koska rakastan luoda uusia esteettisiä muotoja. Sidonta on kuin maalaus jonka alussa valitaan vain tyylisuunta, mutta lopputulosta voi muuttaa vielä kesken prosessin. Se on yhteyttä, ja alkukantaista voimaa jonka energia sitoo kaksi ihmistä yhteen hyvin seksuaalisella tasolla.”


“Saan sitomisesta paljon mielihyvää esteettisesti. On ihana luoda jotain kaunista, jonkun kauniin päälle. Ihastuinkin ensisijaisesti shibarin esteettisyyteen, löysin syvällisemmän puolen siitä vasta myöhemmin. Nautin siitä, kun saan luottamuksen ja kontaktin ihmiseen. Haluan antaa hänelle täyden huomioni, olen siinä häntä varten.”

“Koen, että shibari on elämäntapa – ei vain harrastus. Se turhauttaa, antaa onnistumisen tunteita, kiihottaa, tylsistyttää, tarjoaa irtioton arjesta ja toisaalta tuo sen todella lähelle/näkyväksi. Se voi olla hassun hauskaa leikittelyä ja/tai vakavaa tekemistä, joskus kumpaakin yhtä aikaa tai heti peräkkäin. Minulle shibari on osa BDSM skeneä, mutta ei osa seksiä.”

“Minun shibarini ei ole seksuaalista, vaan sensuaalista ja joskus eroottista. Tunnen rauhaa ja yhdistyneisyyttä sidottavan kanssa kun sidonnassa on intiimisyyttä, antautumista ja kosketusta. Parhaimmillaan olen sitojana päässyt flow-tilaan, kun kaikki muu paitsi minä ja sidottava katoavat.”

“Sitojana oleminen on palveluksen tekemistä toiselle ihmiselle, eroottista tutkiskelua, luottamuksen arvoisena olemista ja teknistä taituruutta.”

“Sitojana köysiakti on minulle leikki sidottavan kanssa. Seksuaalinen, mutta ei itsetarkoituksellisella tavalla. Nautin vallantunteesta ja pikkusadismista yhdistettynä huolenpitoon.”

“Sitominen on minulle eräänlaista käsityötä, tekniikkalaji ja yksi rentoutumisen sekä itsensä kehittämisen keino.”


%d